Viikonloppu on jälleen taas ohi, ja nytten sitten jaksaa taas arjen ahertaa... no ei kyllä.
mutta pakko sitä on että haluaa jotain aikaseksi, vaikka koulun käytyä loppuun asti.
No turhapa sitä on ruveta valittamaan, kun kohta on viikonloppu jo ovella!c:
Viikonloppuna tosiaan tuli taas auton kyydissä istuttua ja sunnuntaina olikin isänpäivä!
Isälleni ja papalle kävin sitten ostamassa pienoiset lahjat jopa! Papalle vähän lakua ja isälle uudet grilli pihit ja lastat ensi kesäksi! Onhan se kiva yllättää tuttavia pienmuotoisilla lahjoilla. c:
Erinlaisia herkkuja taas tuli syötyä, lauantaina oli tortilloja illalla ja sunnuntaiksi leipasin poikakaverini kanssa amerikkalaista juustokakkua mustikka hyydykkeen kera! nam!
Minun ei oikeastaan ollut tarkoitus leipoa mitään viikonloppuna, mutta ruokalassamme jaettiin Dan Sukkerin pikku resepti vihkoja. Kakku oli ohjeissa muutenkin niin herkullisen näköinen, niin pakkohan sitä oli kokeilla!
Tässä teillekkin juustokakun ohjetta!
Ainekset:
Taikinaan:
75g voita tai leivontamargariinia
1/2 (puoli) dl Fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g rahkaa
3 keltuaista
1 rkl Vaniljasokeria
1 1/2 dl Taloussokeria
1 Sitruunan mehu ja kuoriraaste
3 valkuaista
Pinnalle, jos haluat:
200g mustikoita tai mustaherukoita
1 dl hyytelösokeria
2dl vettä
Pohja:
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaaleaksi. Lisää kananmunat sokeri seokseen ja sekoita myös jauho- leivinjauhoseos joukkoon. Voitele vuoka (3-4 cm korkuinen ja 25 cm levyinen) ja painele taikina tasaisesti vuokaan. Laina vuoka lopuksi jääkaappiin odottamaan.
Täyte:
Sekoita täytteen aineet, valkuaisia lukuun ottamatta, sileäksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää ne sitten lopuksi seoksen joukkoon varovasti sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja paista kakku uunin alimmalla tasolla, 150-170 asteessa noin 60-75 minuuttia. Anna kakun lopuksi jäähtyä yhden vuorokauden jääkaapissa.
Pintahyytelö:
Halutessasi koristele kakku seuraavana päivänä ennen tarjoilemista. Ripotte jäiset marjat kakun päälle. Kuumenna hyytelö sokeri ja vesi kattilassa kiehuvaksi ja keitä kunnes liemi kirkastuu. Anna seoksen vähän aikaa jäähtyä ja lopuksi lusikoi hyytelösokeri seos marjojen päälle.
Tämä kakku saattaa kuulostaa hirveän hankala tekoiselta, mutta uskokaa pois, sitä se ei ole! Ja sitä paitsi, leipomisessa on aina parhaimmat puolensa, Lopputuloksen "maistelu"!
Lauantaina tuli sitten käytyä vähän pitempi reissu kullan kaa! c:
Kenkä ostoksilla ja ruokakaupassa porukoille Ylivieskassa päin. Itselleni sitten löysin ihanat talvikengät halvalla!
Tumman punaisia ei ollut enään valitettavasti jäljellä, mutta onneksi tummanruskeita oli! <3
Mutta mutta! Viikko on alkanut ihan mukavissa merkeissä ja yllättävissä. Uusi Lidl on kyllä tämän hetkinen lempi ruokakauppani. Tuoretta pullaa ja leipää ja vihanneksia halvalla! On tosi mukavaa ettei tarvi ostaa kokonaista leipäpussia homehtumaan nurkkaan. Tulihan tuota sitten väännettyä itselleni täytettyjä kroissantteja.
Herkkua! Iloisena yllätyksenä sitten oli tosiaan maanantaina kun poikakaverini tuli yllättäen yöksi luokseni! Matikkaakin piti harjoitella kans, koska tiistaina oli luvassa matikankoe.. ja matikka ei ole minun lempi aineitani.. ja no täytyy myöntää tosiaan että se koe ei mennyt mitenkään hyvin.
Jotenkin kummallista kun tällä viikolla joka päivä ajatellu kesken tunnin ett loppuispa koulu, mutta kummallisesti kello onkin jo yli 5 (päivällä) kun lähden koululta. Normaalisti olisin päässyt joka päivä kämpille 2 aikaa. Iloinen kuitenkin olen siitä kun olen saanut paljon omia asioita ja muita kouluasioita hoidettua siellä. mm. oman keksimän logo/merkin graafista ohjeistusta, omia piirrustuksia piirtonäytöllä piirtäen, sekä tänään aikalailla valmiiksi sain tehtyä joulukortitkin!
Menipä blogin kirjoittelu vähän pitkäksi taas. No ei voi mitään.. Ainii etanoitten tankkikin pitää pesaista!
Näheillään! c:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti